Morski Puz Diving Rovinj

O Rovinju

Smješten na zapadnoj obali Istre, Rovinj je jedno od najpopularnijih i najrazvijenijih turističkih mjesta u Hrvatskoj. Stari grad izgrađen je na otoku koji je tek u 18. stoljeću spojen s kopnom. Poznat kao jedan od najslikovitijih i najromantičnijih gradova na Mediteranu, Rovinj posljednjih desetljeća privlači veliki broj turista, od kojih se većina vjerno vraća iz godine u godinu.

Rovinj na vrlo zanimljiv način uspijeva spojiti svoju bogatu tradiciju s modernim vremenom. Kako je to i aktivna ribarska luka, možete doživjeti atmosferu malog ribarskog mjesta, posebno za vrijeme pučkih ribarskih fešti.S druge strane, grad razvija vrhunsku gastronomiju i općenito nudi visok standard turističkih usluga. Klima u Rovinju je vrlo ugodna, mediteranska, s vrućim i suhim ljetima te blagim i ugodnim zimama.

Rovinj ima prosječno preko 130 sunčanih dana godišnje, što ga čini najsunčanijim mjestom na istarskom poluotoku. Zahvaljujući svojoj mikroklimi i obližnjem Limskom kanalu, vrlo često uspijeva izbjeći loše vremenske utjecaje iz okoline.

Osim što je grad romantike, Rovinj je bez sumnje mjesto s obiljem sportskih i zabavnih sadržaja. Ako niste jedan od onih kojima je ljetni odmor samo izležavanje na plaži, preporučamo vam da istražite neke od brojnih atrakcija i prirodnih ljepota Rovinja i okolice.

Nakon toga možete odabrati jednu od izazovnih avantura, ovisno o tome što više volite, baviti se nekom sportskom aktivnošću ili provesti opuštajući dan pun zabave sa svojom obitelji.

Kako doći do Rovinja

Do Rovinja možete doći na različite načine

Automobilom

Većina turista u Rovinj dolazi vlastitim automobilom. Dobra povezanost i razvoj cestovne infrastrukture značajno su napredovali posljednjih godina. Izgradnjom autoceste diljem Hrvatske i prometovanjem autocestom u Istri automobili su jako ubrzani.

Već sada putovanje od Zagreba do Rovinja traje oko 2,5 sata vožnje automobilom, a samo oko 1,5 sat od Trsta. Putujete li iz Italije ili Njemačke, Austrija preko Slovenije jedina je cestarina koja se naplaćuje na mostu. Ako dolazite iz Italije, preporučamo da pročitate kako izbjeći plaćanje vinjete u Sloveniji, te da seinformirate o alternativnim rutama kroz Sloveniju.

Pročitajte i upute koje treba slijediti kako biste stigli u Rovinj!

Italija (Trst – Kopar (Isola) – Pula (Pula) – Dvorac Plovanija ili granični prijelaz > Rovinj

Slovenija (Ljubljana – Trst – Kopar (Isola) – Pula (Pulj) – Dvorac Plovanija ili granični prijelaz > Rovinj)

Austrija (Villach – Udine Trst – Izola (Isola) – Pula (Pulj) – Dvorac Plovanija ili granični prijelaz > Rovinj) … (Villach – Udine Trst – Izola (Isola) – Pula (Pulj) – Dvorac Plovanija ili granični prijelaz > Rovinj)

Mađarska, Češka, Slovačka i Srbija (Zagreb – Rijeka – Pula)

Zrakoplovom

Mnogi gosti dolaze zrakoplovom iz najbliže zračne luke u Puli, udaljene samo 38 kilometara od Rovinja. Iz Londona i Ujedinjenog Kraljevstva kontinuirano lete niskobudžetni zračni prijevoznici poput Ryanaira.

Jeftine letove za Hrvatsku nude i EasyJet i Wizz air. Za kupce iz Njemačke Ryanair osigurava letove do Pule.

Iz Norveške i Švedske tu je Lufthansa. Najbliže zračne luke izvan glavne sezone su Zagreb, Ljubljana, Trst, Treviso i Venezia.

Ako želite iznajmiti automobil, rado ćemo vam pomoći. Također vam možemo pomoći oko transfera od zračne luke do vašeg konačnog odredišta u Rovinju.