Wrak Giuseppe Dezza TA - 35

RN Giuseppe Dezza

Het vinden van een muiterij op een oorlogsschip in plaats, dit is een schande voor de hele marine. Niet herhaaldelijk worden herinnerd, werden omgedoopt tot verlaten schepen Fiume. De RN Pilade Bronzetti was hier kort na zijn reïntegratie in de Italiaanse marine, op 16 Januari 1921 - in RN Giuseppe Dezza hernoemd en bracht haar op het tactische Bug ID DR.
Het schip was nu de School van de Marine Mechanics in Venetië onder en deed er twee en een half jaar zonder enige andere speciale evenementen service. In oktober 1923 kwam de RN Giuseppe Dezza voor een revisie. Hier werd de tonnage van het schip veranderd in 616ts standaard verplaatsing. Zeker een rol gespeeld, de nieuwe wapens aan boord. Vanwege de nieuwe bewapening door de Weyer, was het aantal bemanningsleden aan boord steeg 85 tot 94 mannen.
Dus klaar voor nieuwe taken, werd het schip gestationeerd in 1925 in Napels en deed dienst daar.
Dit veranderde in april 1926 toen het werd geplaatst onder de torpedo divisie. Zijn taken opgenomen, bijvoorbeeld. het vervoer van de gouverneur van Tripoli Tripolitanië voor Napels.
1927 RN Giuseppe Dezza was gestationeerd in Taranto en benoemde haar vlaggenschip divisie.
Op 1 Oktober 1929, de RN Giuseppe Dezza werd toen, Torpediniera-to torpedo-boot "afgebroken", omdat niet kon bijbenen vuurkracht en technologie zijn niet meer met de moderne vernietigers die tijd. Voor een lange tijd daarna niets bijzonders meer verslag ...

Am 1. Oktober 1929 wurde die RN Giuseppe Dezza dann zur, Torpediniera -zum Torpedoboot- "degradiert", da Feuerkraft und Technik nicht mehr mit den modernen Zerstörern dieser Zeit mithalten konnten.

Lange Zeit ist dann nichts besonderes mehr zu berichten... Nachdem deutsche Truppen in ausreichender Stärke vor Ort in Fiume (heute Rijeka) waren, wurde die RN Giuseppe Dezza von ihnen aus dem seichten Hafenbecken geborgen, gründlich ;-)) entrostet und dann auch gleich mal ordentlich umgebaut.

Na de Duitse troepen in voldoende sterkte op de grond in Fiume (nu Rijeka), werden de RN Giuseppe Dezza van hen waren hersteld van de ondiepe bassin, grondig ontroest ;-)) en daarna soms ook goed geconverteerd.

Datum voor de ingebruikname van de Duitse marine werd vervolgens de 9e Juni 1944. Het bijna niet zou zijn gebeurd, maar de boot moeten daadwerkelijk worden doorgegeven aan de Kroatische NDH-Marine diervoeders tot de bondgenoten van het Duitse Rijk op een meertje. Maar vanwege het ontbreken van haar eigen oorlogsschepen in de Adriatische Zee kwam er niets van.

De Italiaanse naam werd veranderd in juridisch Pruisisch-pronged TA 35, TA was om "in het buitenland torpedoboot."

Gebracht aan de TA 35 gemaakt wederopbouw weer met een verandering van de verplaatsingen en steeg van 616ts op 686ts standaard verdringing. Het team is verhoogd 94 tot 130 mannen. Met betrekking tot de verandering in de bewapening is ook niet duidelijk.

Wrak Giuseppe Dezza TA - 35 | Scuba Rovinj | Istrien

Het zinken van de TA 35:

Na iets meer dan twee maanden in militaire dienst TA was 35 op een van haar begeleiders op 17 reizen Augustus 1944 tussen Pula en Rovinj in Fasana kanaal een mijn. Als een kruispunt op dat moment werden de coördinaten 44 ° 53 'N / 13 ° 47 vastgesteld "E. Het effect van de staking was mijn verwoestende. De boeg was gescheurd van het schip zonk snel TA 35 in de overstromingen.

Een andere versie zegt, maar zijn was een mijn van een torpedo-aanval door geallieerde vliegtuigen lijkt, volgens de Italiaanse onderzoek wrakduiken in de dossiers van de Duitse marine het zinken veroorzaken.

De kracht van de explosie was minstens zo groot, dat het schip werd verscheurd in het voorste derde en was er een verlies van 71 levens.

Vandaag de dag ligt de  Dezza  op een diepte van 33 meter alleen op de zeebodem. Worden bewaard voor nog eens 40 meter van het schip, de rest viel ten prooi aan vernietiging. In het centrale deel kan men nog denken aan de afmetingen van de voormalige ramp, over een lengte van 40 voet door dompelen een echte puinhoop. De goed bewaarde grote kanonnen nog steeds getuigen van een oorlogsverleden en bieden een prachtige locatie voor onderwater fotografen.

Tekst Bron: Internet

Scuba Rovinj

Camping & Mobilhome "Veštar"
AC Veštar - Cocaletto
52210 Rovinj

Impressum

Diamond - Obrt za usluge
vl. Stojan Babić
Centener 16, 52210 Rovinj - HR

SCUBA VALDALISO ROVINJ - 2021@Copyright  - All right reserved. Created by ProBiz