Wrak Hans Schmidt (Istra)

De "Istra" is een passagiersschip dat in 1898 in aanvaring kwam met het Italiaanse schip Capraia. Dit resulteert ook nu nog in  de enorme entourage, het nog steeds zichtbare gat en of het afbreken van de brug , Sommige bronnen verwijzen naar dit schip als  een vrachtschip dat in de eerste De Tweede Wereldoorlog, volgens sommige bronnen zelfs voor de 2e Wereldoorlog is gevallen .

De Hans Schmidt, een groot vrachtschip, werd gebouwd in 1920 in Rotterdam, zonk op 1/24/1943, waneer ze in de buurt van Pula op een mijn varen, de sterke secundaire explosie, waarschijnlijk geladen munitie, scheid de bug  van de rest van de romp. Deze informatie zal verschijnen onder de scheepsbouw en de schade als onrealistisch.

Het Istra vandaag  ligt op een diepte van 33 tot een maximum van 42 meter op de zeebodem, de bug is al ongeveer 20 meter van het schip. Het wrak is ongeveer 90 meter lang en 12 meter breed. Bezienswaardig is de imposante vierbladige propeller.

Afgedankte visnetten, die delen van het schip overspanen, bieden een mooie gelegenheid om te fotograveren.In de omgeving van het wrak ligt is nog  steeds torpedo munitie uit de 2e aan de Tweede Wereldoorlog te vinden, dit ligt  begraven.

Tip. Pas op voor duiken naar Istrië, vanwege de grotere diepten en het prachtige landschap kunt u gemakkelijk uw duiktijd over het hoofd zien . Een ander gevaar komt van de visnetten, waarin men gemakkelijk in  verstrikt  kan raken, als je niet goed voorbereid bent!

De  Istra is naast de Baron Gauthier en Coriolanus om de historisch een belangrijk wrak voor de kust van Istrië! Het misterie rond de naam van het schip bestaat nu nog en nooit bewezen door ,zoals een bel met inscriptie, scheepswerf porselein of dergelijke.

Het ontwerp van dit populaire duik wrak verwees naar een constructie daterende uit het begin van de eeuw. Bij toeval kregen wij de blauwdruk in handen van het  uit het noorden  Adriatische vermiste  "Hans Schmidt" . Deze heeft zeer grote gelijkenis met het wrak.

Tekst Bron: Internet

Wrak Hans Schmidt (Istra) | Scuba Rovinj | Istrien

Scuba Rovinj

Camping & Mobilhome "Veštar"
AC Veštar - Cocaletto
52210 Rovinj

Impressum

Diamond - Obrt za usluge
vl. Stojan Babić
Centener 16, 52210 Rovinj - HR

SCUBA VALDALISO ROVINJ - 2021@Copyright  - All right reserved. Created by ProBiz